What is TPI ?

What is TPI ?

TPI - (Timp Proportional și Integral)


Controlerele moderne sunt proiectate pentru a vă asigura cea mai bună eficiență energetică posibilă din sistemul dvs. de încălzire. TPI este o funcție de algoritm în termostatul camerei dvs. care se asigură că centrala termică funcționează pentru cel mai scurt timp posibil pentru a ajunge și a menține camera la nivelul de confort selectat:

Cum funcționează :


În primul rând, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți despre un termostat de cameră TPI: Are o memorie simplă inclusă și, bazându-se pe datele istorice de temperatură, termostatul poate 'învăța' cât timp durează să încălzească o cameră la o temperatură de setare dorită și apoi să o mențină. De asemenea, are o capacitate de calcul de bază, astfel încât să poată lucra cu datele învățate și temperaturile curente pentru a prezice cât timp trebuie furnizat căldura, adică cât timp trebuie să funcționeze centrala termică.

Similar cu PWM (Modulare Lățime Puls), funcționează conform ciclurilor. Lungimea ciclului este măsurată în cantități pe oră, astfel încât 3CPH = 3 Cicluri pe Oră.

TPI în acțiune :

Un termostat de cameră TPI funcționează prin măsurarea continuă a temperaturii camerei și calcularea unei diferențe între temperaturile măsurate și țintă de setare. Când diferența este mare (cunoscută sub numele de bandă proporțională externă), el pornește centrala termică continuu. Când diferența de temperatură începe să scadă, software-ul TPI din termostat intră în acțiune. El efectuează o serie de calculații în care calculează cât timp trebuie să funcționeze centrala termică pentru a ajunge și a menține temperatura de setare. Calculul se bazează pe caracteristicile învățate anterior ale camerei în care este plasat controlerul și temperatura măsurată curent. Această controlare 'inteligentă' înseamnă că încălzirea este furnizată doar pentru suficient timp pentru a atinge temperatura setată și nu mai mult. Acest lucru crește eficiența energetică.

                      

Ce puteți observa când folosiți TPI :

În operațiunile normale nu vei observa nicio diferență în funcționarea sistemului tău de încălzire. Poți să auzi, dacă asculți cu atenție, cum cazanul se aprinde pentru perioade tot mai scurte pe măsură ce se apropie de temperatura corectă. Când punctul de setare al camerei este atins, vei observa că cazanul este aprins pentru perioade scurte pentru a menține temperatura. Termostatul calculează rata la care camera își pierde căldura și completează cu cantitatea precisă necesară pentru a contracara și a opri încălzirea camerei. .

Termostatul poate supraîncălzi o cameră când temperatura punctului de setare este atinsă pentru prima dată (aceasta se întâmplă pentru că termostatul încearcă să atingă punctul său de setare cât mai repede posibil). Aceasta este cunoscută sub numele de 'depășire'. Termostatul stochează date istorice privind temperatura camerei pentru a calcula caracteristicile de pierdere de căldură ale camerelor. Prin citirea acelor parametri, termostatul "învață" o cameră. Vei observa că depășirea inițială este mai mare în timpul acelei perioade de învățare, dar că va învăța rapid caracteristicile și va deveni mai precis..

Cum se diferențiază acest lucru de termostaturile Non-TPI ?

În termostaturile Non-TPI (dispozitivele mai vechi în mod obișnuit), cazanul va continua să se aprindă până când trece de punctul de setare și apoi când temperatura scade la o valoare specificată sub punctul de setare, cazanul este aprins din nou. Acest lucru creează fluctuații mai mari de temperatură și mai puțin control al nivelurilor tale de confort.

                        

                                                   ____________________


    • Related Articles

    • What is OpenTherm ?

      Ce este OpenTherm? OpenTherm este un sistem de comunicare punct-la-punct și conectează cazanele centrale de încălzire pe gaz (condensare) cu termostatele de cameră. "Protocolul" OpenTherm stabilește regulile privind modul în care cazanul și ...
    • What is Boiler Plus ?

      Boiler Plus Salus Controls salută noua inițiativă energetică introdusă de guvernul Regatului Unit, cunoscută sub numele de Boiler Plus. Credem că aceasta este o etapă legislativă importantă care va asigura că proprietarii primesc cel mai eficient și ...