RT510 - Programs Schedules Explained

RT510 - Programs Schedules Explained

 Seriile RT510: Programare Orar functionare Explicat (4.1.1) .


Descriere :      Programările permit să specificați la ce ore ale zilei doriți să porniți încălzirea și la ce temperatură doriți să mențineți casa dvs. Termostatul  RT510 vine cu unele programe predefinite pe care le puteți folosi așa cum sunt sau le puteți schimba ușor pentru a vă satisface cerințele personale.


Tipuri de Programe :   


Termostatul RT510 au două moduri diferite în care puteți programa programele. Modul de programare poate fi setat în funcția Modului de Instalator pentru termostatul dvs., vă rugăm să consultați articolul RT510RF Modul Instalator - Selecția Modului de Programare


5/2 :                        Prima opțiune definește două seturi de programe. Un set de ore și temperaturi va fi folosit pentru  toata perioada săptămânii (de luni până vineri) și un alt set separat care va fi folosit numai în Weekend, de aceea 5/2. 


Individual :              A doua opțiune vă permite să definiți un program pentru fiecare zi a săptămânii individual, astfel încât să puteți porni încălzirea la diferite ore și la diferite temperaturi în fiecare zi. Aceasta este cunoscută ca ‘individual’ și afișată ca ‘7d’ în selecția modului de instalator.



Programele :      Fiecare program conține 6 ore de pornire și 6 puncte de referinta pentru a defini temperatura necesară. Este necesar să completați toate cele 6 puncte de referinta ale temperaturii ,  la programare.


Orele de pornire trebuie setate secvențial, astfel încât fiecare să fie setat la o oră ulterioară decât cea anterioară. adică programul 2 trebuie să aibă o oră de pornire ulterioară fata de programul 1. Neefectuarea acestei acțiuni cauzează conflicte și va împiedica termostatul să urmeze programul, apărând că nu funcționează corect.


                                Punctele de referinta  a temperaturii sunt stabilite pentru fiecare dintre orele de pornire ale programului.



Mod de operare :             Termostatul  RT510 funcționează într-un mod în care programele mențin o serie de temperaturi pe care le setați pe parcursul zilei, spre deosebire de vechile termostate programabile  care aveau definite ore de pornire și oprire.


                                Prin urmare, atunci când setați un punct de referinta a temperaturii, încălzirea dvs.  va porni pentru a atinge punctul de referinta și apoi se va porni și opri periodic pentru a menține acea temperatură până la următorul punct de referinta a temperaturii setat .


                                De exemplu, dacă primul punct de referinta ( temperatura setata )  al zilei este la 22°C și al doilea, să zicem la ora 11 dimineața, este setat la 20°C, atunci la ora 11 dimineața încălzirea va permite camerei dvs. să se răcească de la 22°C la 20°C. Dacă temperatura din camera dvs. scade sub 20°C, atunci încălzirea dvs.  va porni din nou pentru a permite camerei să fie menținută la acea temperatură chiar dacă al treilea punct de referinta  nu este până la ora 5 după-amiaza când doriți ca temperatura să revină la 22°C. Deci, chiar dacă al doilea punct de referinta  este cel mai scăzut, nu inseamna ca incalzirea se va opri de tot,  ci încălzirea dvs. va continua să  pornească și să se oprească pentru a menține temperatura minimă de 20°C pe care ați setat-o.


Exemple :              Mai jos sunt câteva exemple de programe de programare cu o explicație despre cum funcționează acestea.


    


Ora de început

Temperatura punctului de setare

06.00 dimineața

20̊


08.00 dimineața

14̊


12.30 după-amiaza

20̊


01.30 după-amiaza

14̊


05.30 după-amiaza

22̊


11.00 seara

10̊




Acest exemplu poate fi folosit de o locuinta  care nelocuita pe parcursul zilei.


06:00 dimineața    Încălzirea porneste  și încălzește casa pana la

                    20 ̊c pentru a vă trezi și pregătiți pentru muncă.


08:00 dimineața   După ce ați plecat la muncă, casa este acum lăsată   să se răcească la o temperatură de nu mai mică de   14 ̊c pentru a economisi energie.


12:30 după-amiaza   Temperatura este crescută la 20 °C pentru ca casa să nu fie rece la întoarcerea acasă de la muncă. pentru prânz.


01:30 după-amiaza   Încă o dată, deoarece casa este goală, temperatura este scăzută pentru a economisi energie.


17:30  Toată lumea este acum pe drumul de întoarcere de la serviciu, si  casa este incalzita  și confortabilă pentru sosirea lor.


23:00  Casa este acum lăsată să se răcească pentru o noapte confortabilă de somn.




Timp de pornire

Temperatura Setpoint

08:00

21

11:00

21

14:00

21

17:00

21

20:00

21

22:00

10



Acest exemplu poate fi folosit într-un weekend când toata lumea este  acasă în timpul zilei și doresc pur și simplu încălzirea la o temperatură constantă până la sfârșitul zilei.


08:00  Încălzirea porneste și încălzește casa la o temperatură confortabilă de 21 c .


11:00  Încălzirea este încă setată pentru a menține temperatura de 21 c pentru a menține casa confortabilă pe tot parcursul zilei.


14:00  Deoarece este necesară o temperatură constantă                           toate setările la 17:00 sunt setate la aceeași valoare până la  20:00 ultima setare a zilei.


22:00  O temperatură mai mică este acum setată pentru a opri încălzirea și a permite casei să se răcească peste noapte la nu mai puțin de 10 c.




Mai jos este un exemplu de o greșeală comună făcută în programare orarului  de functionare care face să pară că termostatul nu funcționează și porneste și opreste încălzirea aleatoriu.




Timp de pornire

Temperatura Setpoint

06:00

22

08.00dim

20

12.30pm

22

01.30pm

20

06.00pm

22

11.00pm

14



În acest exemplu, greșeala comună constă în faptul că utilizatorul încearcă să imite orele de pornire și oprire ale unui programator mai vechi, dar nu a setat orele de 'OPRIRE' la o temperatură suficient de scăzută.


Prin urmare, ei cred că încălzirea  va porni la 06:00 dimineața până la 08:00 dimineața, moment în care se va opri până la următoarea valoare setată la 12:30pm. Apoi, din nou, ei cred că încălzirea va fi 'pornită' până la 13:30pm când este oprită până la 06:00pm și așa mai departe.


Ei sunt apoi surprinși când încălzirea se oprește și pornește aleatoriu pe tot parcursul zilei. De fapt, termostatul nu va permite camerei să scadă sub 20°C și va continua să pornească încălzirea pentru a menține acea temperatură.


Dacă doriți ca încălzirea  se oprească pentru o perioadă de timp, trebuie să setați temperatura de 'OPRIRE' eficientă să fie mult sub temperatura normală a camerei, de exemplu 14°C așa cum este arătat în ultima setare pentru noapte.





                                            ____________________________
    • Related Articles

    • RT510 Series - Setting Programs Schedules

      Seria RT510: Setarea Programelor Orare(4.4.1). Descriere: Programările orare vă permit să specificați la ce ore vreți să porniți încălzirea și la ce temperatură doriți să mențineți casa. Termostatul din seria RT510 vine cu unele programe predefinite ...
    • RT510RF Installer Mode - Programming Mode Selection

      RT5 10RF : Modulul Instalator - Selectarea Modului de Programare ( 4 . 2 . 1 ) . Descriere : Modulul Instalator te duce în setările de instalare ale dispozitivului, care pe seria RT5 10 îți permite să schimbi setările din tabelul de mai jos. Numărul ...
    • RT510RF - Programming Mode Selection (Installer Mode)

      RT510RF : Modul instalare - Selectare mod programare (5.13.1) . Descriere : Modulul de instalare te duce în setările de instalare ale dispozitivului care pe termostatul RT510 îți permite să schimbi setările din tabelul de mai jos. Numărul Setării. ...
    • RT510RF - Manual Mode

      RT510RF : Modul Manual (5.3.1) . Descriere : Dacă doriți să utilizați termostatul dvs. în mod manual pentru a selecta temperatura dorită a camerei sau temperatura de setare, în loc să rulați programele de setare ați trebuie să selectați Modul Manual. ...
    • RT510RF - Temporary Override

      RT510RF: Mod de Suprascriere Temporară (5.9.1). Descriere: Această funcție permite suprascrierea temporară a temperaturii setate în cadrul unui program cu o nouă temperatură setpoint dorită. Funcția este disponibilă doar în Modul Automat (Program). ...