RT310i - Programs Schedules Explained

RT310i - Programs Schedules Explained

 RT310i : Programele de Programare Exp (4.1.1) .


Descriere :         Programele de programare vă permit să specificați la ce ore ale zilei doriți să porniți încălzirea și la ce temperatură doriți să mențineți casa. Sistemul RT310i vine cu unele programe prestabilite implicite pe care le puteți folosi așa cum sunt sau le puteți schimba ușor pentru a vă satisface cerințele personale.


Tipuri de Programe :   


Sistemul RT310i are trei metode diferite în care puteți programa programele. 


Toate :                          Prima opțiune vă permite să definiți un set de ore și temperaturi pentru un program care va rula în fiecare zi a săptămânii. Va efectua aceeași rutină de programare în fiecare zi a săptămânii.


5/2 :                        A doua opțiune definește două seturi de programe. Un set de ore și temperaturi va fi folosit pentru perioada săptămânii (de luni până vineri) și un alt set separat care va fi folosit doar în weekend, de aceea 5 / 2. 


Individual :              Ultima opțiune vă permite să definiți un program pentru fiecare zi a săptămânii în mod individual, astfel încât să puteți porni încălzirea la diferite ore și la temperaturi diferite în fiecare zi.



Programele :           Fiecare programare conține 6 ore de începere și 6 puncte de setare pentru a defini temperatura necesară.


Orele de începere trebuie setate secvențial, astfel încât fiecare să fie setată la o oră ulterioară decât cea anterioară. adică programul 2 trebuie să aibă o oră de începere mai târzie decât programul 1. Neconformitatea cauzează conflicte și va împiedica termostatul să urmeze programul, făcându-l să nu pară să funcționeze corect.


                                Punctele de setare a temperaturii pot fi setate pentru fiecare dintre orele de începere ale programului.



Zile :                         În aplicația RT310i, zilele săptămânii sunt indicate de litera lor de început corespunzătoare, adică M pentru luni, T pentru marți etc..


Operațiune :             Termostatul RT310i funcționează în așa fel încât programele de programare mențin o serie de temperaturi pe care le setați pe tot parcursul zilei, spre deosebire de vechile programatoare de încălzire centrală care aveau definite ore de pornire și oprire.


                                 Prin urmare, atunci când setați un punct de setare a temperaturii, încălzirea dvs. va porni pentru a ajunge la punctul setat și apoi va porni și se va opri periodic pentru a menține acea temperatură până la următorul punct de setare definit.


                                 De exemplu, dacă primul punct de setare al zilei este la 22°C și al doilea la ora 11 este setat la 20°C, atunci la ora 11 încălzirea va permite camerei tale să se răcească de la 22°C la 20°C. Dacă camera ta scade sub 20°C, atunci încălzirea ta se va reactiva pentru a permite camerei să fie menținută la acea temperatură chiar dacă al treilea punct de setare este abia la ora 17 când vrei ca încălzirea să revină la 22°C. Deci, chiar dacă al doilea punct de setare este cel mai scăzut, nu este un timp de 'Oprire' și încălzirea ta va continua să se activeze și să se dezactiveze pentru a menține temperatura minimă de 20°C pe care ai setat-o.


Exemple :                Mai jos sunt câteva exemple de programe pe aplicație cu o explicație despre cum funcționează ele.




Acest exemplu poate fi utilizat de o gospodărie unde persoanele sunt plecate la muncă pe parcursul zilei.


06:30    Încălzirea se aprinde și încălzește casa la 20°C pentru a te trezi și a te pregăti pentru muncă.


08:30   Plecat la muncă, casa este acum lăsată să se răcească la o temperatură de 15°C pentru a economisi energie.


16:30   Temperatura este crescută la 20°C astfel încât casa să nu fie rece când te întorci acasă de la muncă.


19:00   Temperatura de afară a scăzut și toată lumea este acum acasă de la muncă, astfel că casa este făcută mai confortabilă pentru o seară relaxantă.


22:30    Casa este acum lăsată să se răcească pentru un somn confortabil.



Acest exemplu poate fi utilizat de o gospodărie unde persoanele sunt în casă pe parcursul zilei.


08:00    Încălzirea se aprinde și încălzește casa la 21°C pentru a te trezi.


12:00   Încălzirea este încă setată să mențină temperatura de 21°C pentru a menține casa confortabilă pe tot parcursul zilei.


17:00   Temperatura este crescută la 23°C, astfel încât casa să fie călduroasă pe măsură ce temperatura scade seara.


21:00   Temperatura este lăsată să înceapă să scadă pentru a face confortabil pentru somn.


23:00 Dupa ce s-au culcat, casa este acum lăsată să se răcească la o temperatură minimă pentru noapte pentru a economisi energie.



Mai jos este un exemplu de greșeală comună făcută în programele de programare care face să pară că termostatul nu funcționează și încalzirea este pornită și oprită aleatoriu.




În acest exemplu, greșeala comună este că utilizatorul încearcă să imite orele DEși apoi OPRIRE ale unui programator, dar nu a setat orele de 'OPRIRE' la o temperatură suficient de scăzută.


Prin urmare, ei cred că încălzirea va fi pornită la 06:00 până la 09:00, moment în care se va opri până la următorul setpoint la 12:00. Apoi, din nou, ei cred că încălzirea va fi 'Pornită' până la 13:30 când este din nou oprită până la 18:00 și așa mai departe.


Sunt apoi surprinși când încălzirea se aprinde și se stinge aleatoriu pe tot parcursul zilei. În realitate, încălzirea nu va lăsa camera să scadă sub 20°C și va continua să aprindă încălzirea pentru a menține acea temperatură.


Dacă doriți să opriți încălzirea pentru o perioadă de timp, trebuie să setați temperatura de 'OPRIRE' eficientă să fie mult sub temperatura normală a camerei, de exemplu 14°C, așa cum este arătat în ultimul setare pentru noapte.



                                            ____________________________

    • Related Articles

    • RT310i - Setting Program Schedules on the Thermostat

      RT310i : Setarea Programului de Programe pe Termostat (4.3.1) Descriere : Programarea se poate realiza doar folosind Aplicația Mobilă. Nu este posibil să programezi de pe termostat. ____________________________
    • RT310i - Program Schedules on the App

      RT310i : Setarea programelor de programare în aplicație (4.3.2) Descriere : Programările termostatului RT310i pot fi programate și controlate doar din aplicație. Tipuri de Programe : RT310i are trei metode diferite în care puteți programa programe. ...
    • RT310i - Manuals

    • RT310i - Heating Operating Modes App

      RT310i : Moduri de Funcționare a Încălzirii (Aplicație) (3.1.2) . Descriere : Funcția de încălzire are trei Moduri de Funcționare: Program, Manual și Oprit. Moduri de Funcționare : 1. 2. 3. Program : In Mod Program În Mod Program, încălzirea se va ...
    • RT310i - Downloading Mobile App for iOS

      RT310i : Descărcare aplicație mobilă pentru iOS (1.8.2) . Procedura de Descărcare și Instalare : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1. Localizați și deschideți 'App Store' pe telefonul dvs. mobil iOS. 2. Faceți clic pe ‘Search’ iconul din colțul ...