IT500 - Cum se folosește programarea?

IT500 - Cum se folosește programarea?



 iT500 : Programare - explicată


Descriere :    Programarea vă permite să specificați la ce ore ale zilei doriți să se pornească încălzirea și la ce temperatură doriți să vă întrețină casa. Sistemul iT500 vine cu câteva programe prestabilite, pe care le puteți folosi ca atare sau le puteți schimba cu ușurință pentru a vă satisface cerințele personale.


Tipuri de orare :   


Sistemul iT500 are trei metode diferite în care puteți programa încalzirea/răcirea.


Toate :    Prima opțiune  permite  definiți un set de timpi și temperature care va rula toată săptămânaAcesta va fi identic în fiecare zi a săptămânii.


5/2 :    A doua opțiune cuprinde două seturi diferite de programe. Un set de ore și temperaturi vor fi utilizate în timpul săptămânii (de luni până vineri) și un alt set separat care va fi utilizat doar în weekend, deci 5/2.


Individual :       Ultima opțiune vă permite să setați un program individual fiecărei zile a săptămânii, astfel încât să puteți porni încălzirea la ore și temperaturi diferite în fiecare zi.

    



Programele:    Pentru încălzirea centrală, fiecare programare conține 6 timpi de pornire și 6 temperaturi de referință. Trebuie definiți toti cei 6 timpi de pornire cu cele 6 temperaturi dorite.


Orele de început trebuie setate secvențial, deci fiecare program trebuie setat la o oră mai târzie decât cea de mai înainte, mai exact programul 2 trebuie să aibă un timp de pornire mai târziu decât programul 1. Nerespectarea acestuia provoacă conflicte și va împiedica termostatul să respecte programul, ceea ce face să pară că nu funcționează corect./ să nu funcționeze corect. 


    

    Pentru apa caldă, fiecare zi sau grup de zile are până la 3 programe de pornire și de oprire care pot fi definite. Acestea trebuie, de asemenea, setate secvențial, mai exact. timpul de oprire pentru programul 1 trebuie să fie mai târziu decât timpul de pornire pentru programul 1, iar timpul de oprire pentru programul 2 trebuie să fie mai târziu decât timpul de pornire pentru programul 2. 




Zile :    Pe termostatul iT500, zilele săptămânii apar ca numere în care 1 este luni și 7 este duminică. Zilele din timpul săptămânii, de exemplu, sunt afișate ca 1-2-3-4-5, iar weekendurile sunt afișate ca 6-7.


    În aplicația iT500 Plus, zilele săptămânii sunt afișate prin litera de început corespunzătoare, adică. L pentru luni, M pentru marți etc.




Funcționare :    Termostatul iT500 RT510RF pornește și oprește sistemul de încălziredupă cum este necesarprin transmiterea unui semnal radio către receptor, care la rândul său este conectat la cazan.


    Prin urmare, atunci când setați o temperatură de referință, cazanul dumneavoastră se va activa pentru a atinge temperatura de referință și apoi se va porni și opri periodic pentru a menține temperatura respectivă până la următoarea temperatură de referință definită.



    De exemplu, dacă primul dumneavoastră punct de referință al zilei este la 220C, iar al doilea la ora 11am este setat la 200C, atunci la 11am încălzirea vă va permite să vă răcoriți camera de la 220C la 200C. Dacă în camera dumneavoastră scade sub 200C, atunci încălzirea dumneavoastră se va porni din nou pentru a permite menținerea camerei la temperatura respectivă, chiar dacă a treia temperatură de referință nu este decât la ora 17:00.



Exemple    Mai jos aveți câteva exemple de programe, cu o explicație a modului în care acestea funcționează.







    


Acest exemplu poate fi folosit atunci când proprietarii lucrează pe timpul zilei. 


06:30    Încălzirea se pornește și încălzește casa la 200C pentru trezire și pregătire pentru muncă.


08:30    După ce au plecat la serviciu, casa este lăsată acum să se răcească la o temperatură de 150C pentru a economisi energie.


16:30    Temperatura crește la 200C, astfel încât casa  nu fie rece când se întorc proprietarii acasă de la serviciu.


19:00    Temperatura de afarăscăzut și toată lumea este acum acasăastfel încât temperature din casă este mai confortabilă pentruseară relaxantă.


22:30    Casa este lăsată acum  se răcească pentru un somn confortabil.



Acest exemplu poate  fie folosit de către propietari care stau în casă pe parcursul zilei


08:00    Încălzirea se pornește și încălzește casa la 210C pentru trezire.


12:00     Încălzirea este încă pornită pentru a avea temperatura de 210C, menținând casa confortabilă pe tot parcursul zilei.


17:00    Temperatura crește la 230C, astfel încât casa este caldă pe măsură ce temperatura scade seara.


21:00     Temperatura este lăsată să înceapă să se răcească pentru a face confortabilă dormirea.


23:00   După ce lumea se culcă, casa este lăsată acum să se răcească noaptea la o temperatură minimă pentru a economisi energie.





                                              ____________________________

    • Related Articles

    • IT500 - Instalarea Gateway-ului

       iT500 : Instalarea gateway-ului (1.4.1) .  Descriere:     Gateway-ul permite conexiunea sistemului iT500 la internet. De asemenea, folosind gateway-ul puteți controla termostatul din aplicația de pe telefonul mobil sau tabletă. Fără acest dispozitiv ...
    • iT500 - Lumină galbenă pe receptor - Mod de funționare intermitentă

       iT500 : Lumină galbenă pe receptor - Modul de  funcționare intermitentă Descriere :                        Când iT500 intră în modul de funcționare intermitentă, lumina superioară a receptorului va deveni portocalie (așa cum se arată în imaginea de ...
    • IT500 - Lumină roșie pe Gateway - Nu aveți acces la termostat din aplicație

       iT500 : Lumină roșie pe Gateway- Conectivitate la Internet  Dacă aveți o lumină roșie în colțul gateway-ului iT500 înseamnă că dispozitivul dumneavoastră nu are o conexiune la serverul Salus prin Internet. Primul lucru pe care trebuie să-l încercați ...
    • iT500 - Mod Vacanță

       iT500 : Mod Vacanță   Descriere :    Modul de vacanță vă oprește încălzirea sau răcirea pentru o perioadă definită de timp. Protecția împotriva înghețului va fi activă pe întreaga perioadă.  Notă:     Modul de vcanță poate fi activat numai din ...
    • iT500 - Mod Anti-îngheț

       iT500 : Mod Anti-îngheț    Descriere :    Când modul anti-îngheț este activat, termostatul este oprit. Pe această perioadă se asigură că temperatura casei dumneavoastră nu scade sub un anumit punct pentru a preveni înghețarea apei în conductă. ...