IT500 - Programs Schedules Explained

IT500 - Programs Schedules Explained

 iT500 :  Explicația Programelor de Programare ( 4 . 1 . 1 ) .


Descriere :       Programele de programare vă permit să specificați momentele zilei în care doriți ca încălzirea să fie pornită și la ce temperatură doriți să mențineți casa. Sistemul iT500 vine cu câteva programe de programare implicite pe care le puteți folosi așa cum sunt sau le puteți schimba ușor pentru a satisface cerințele personale.


Tipuri de Programe :   


Sistemul iT500 are trei metode diferite în care puteți programa programele. 


Toate :           Prima opțiune vă permite să definiți un set de ore și temperaturi pentru un program care va rula întreaga săptămână. Va efectua aceeași rutină de programare în fiecare zi a săptămânii.


5/2 :           A doua opțiune definește două seturi de programe. Un set de ore și temperaturi va fi utilizat pentru perioada săptămânii (de la luni până vineri) și un alt set separat care va fi utilizat doar în weekend, de aceea 5 / 2. 


Individual :             Ultima opțiune vă permite să definiți un program pentru fiecare zi a săptămânii individual, astfel încât să puteți avea încălzirea pornită la ore diferite și la temperaturi diferite în fiecare zi.



Programele :       Pentru Încălzirea Centrală, fiecare program de programare conține  6 ore de pornire și 6 puncte setate pentru a defini temperatura dorită. 


Orele de pornire trebuie să fie setate secvențial, astfel încât fiecare să fie setată la o oră ulterioară decât cea anterioară, adică programul 2 trebuie să aibă o oră de pornire mai târzie decât programul 1. Neîndeplinirea acestui lucru cauzează conflicte și va împiedica termostatul să urmeze programul, făcându-l să pară că nu funcționează corect.


          Punctele de setare a temperaturii pot fi setate pentru fiecare dintre orele de pornire ale programului.


          Pentru Apa Caldă, fiecare zi sau grup de zile are până la 3 ore de pornire și oprire a programului care pot fi setate. Acestea trebuie de asemenea setate secvențial, adică ora de oprire pentru Programul 1 trebuie să fie mai târzie decât ora de pornire pentru Programul 1, iar ora de oprire pentru Programul 2 trebuie să fie mai târzie decât ora de pornire pentru Programul 2. Din nou, neîndeplinirea setării programelor secvențial va cauza conflicte și va face termostatul să pară defectuos.



Zile :          Pe termostatul iT500 zilele săptămânii apar ca numere, unde 1 este luni și 7 este duminică. Grupurile pentru săptămână, de exemplu, sunt arătate ca 1-2-3-4-5, iar weekendurile sunt arătate ca 6-7.


          În aplicația iT500 Plus, zilele săptămânii sunt arătate prin litera de început corespunzătoare, de exemplu M pentru luni, T pentru marți etc.



Operație :           Termostatul iT500 funcționează într-un mod în care programele de programare mențin o serie de temperaturi pe care le setați pe tot parcursul zilei, spre deosebire de vechile programe de încălzire centrală care aveau ore definite de pornire și oprire.


          Prin urmare, atunci când setați un punct de setare a temperaturii, încălzirea dvs. se va porni pentru a atinge punctul de setare și apoi periodic se va porni și opri pentru a menține acea temperatură până la următoarea temperatură de setare definită.


          De exemplu, dacă primul punct de setare al zilei este la 22°C și al doilea, spre exemplu la ora 11 dimineața, este setat la 20°C, atunci la ora 11 încălzirea va permite camerei dvs. să se răcească de la 22°C la 20°C. Dacă camera dvs. scade sub 20°C, atunci încălzirea dvs. va reporni pentru a permite camerei să fie menținută la acea temperatură, chiar dacă al treilea punct de setare este abia la 5 seara când doriți ca încălzirea să revină la 22°C. Deci, chiar dacă al doilea punct de setare este cel mai mic, nu este un timp de 'Oprire' și încălzirea dvs. va continua să se pornească și să se oprească pentru a menține temperatura minimă de 20°C pe care ați setat-o.


Exemple:          În continuare sunt câteva exemple de programe de programare pe aplicație cu o explicație despre modul în care acestea funcționează.




Acest exemplu poate fi folosit de o gospodărie unde persoanele sunt la muncă în timpul zilei.


06:30   Încălzirea se activează și încălzește casa la 20°C pentru trezire și pregătirea pentru muncă.


08:30   Plecat la muncă, casa este acum lăsată să se răcească la o temperatură de 15°C pentru a economisi energie.


16:30   Temperatura este ridicată la 20°C astfel încât casa să nu fie rece când se întoarce acasă.


19:00   Temperatura a scăzut afară și toată lumea este acasă de la muncă, așa că casa este făcută mai confortabilă pentru o seară relaxantă.


22:30   Casa este acum lăsată să se răcească pentru un somn confortabil.



Acest exemplu poate fi folosit de o gospodărie unde persoanele sunt acasă în timpul zilei.


0 8 : 0 0     Încălzirea se activează și încălzește casa la 2 1 ’C pentru trezire.


12 : 0 0    Încălzirea este încă setată pentru a menține temperatura de 21°C pentru a menține casa confortabilă pe tot parcursul zilei.


1 7 : 0 0     Temperatura este ridicată la 2 3 ’C astfel încât casa să fie caldă când temperatura scade seara.


21 :00     Temperatura este lăsată să înceapă să scadă pentru a face confortabil pentru somn.


23:00   Mergând la culcare, casa este acum lăsată să se răcească la o temperatură minimă pentru noapte pentru a economisi energie.



Mai jos este un exemplu de o greșeală comună făcută în programele de programare care face ca termostatul să pară că nu funcționează corect și porneste și opreste încălzirea aleatoriu.




În acest exemplu greșeala comună este că utilizatorul încearcă să imite orele de pornire și oprire ale unui programator, dar nu a setat orele de 'Oprire' la o temperatură suficient de scăzută.


Ei cred așadar că încălzirea va fi pornită la 06:00 până la 09:00 moment în care va fi oprită până la următorul punct de setare la 12:00. Apoi, ei cred că încălzirea va fi 'Pornită' până la 13:30 când este din nou oprită până la 18:00 și așa mai departe.


Sunt apoi surprinși când încălzirea se aprinde și se oprește aleatoriu pe tot parcursul zilei. În realitate, termostatul nu va lăsa camera să scadă sub 20°C și va continua să pornească încălzirea pentru a menține acea temperatură.


Dacă doriți ca încălzirea să se oprească pentru o perioadă de timp, trebuie să setați temperatura 'Oprire' eficientă să fie mult sub temperatura normală a camerei, de exemplu 14°C așa cum este arătat în ultima setare pentru noapte.



          _____
    • Related Articles

    • IT500 - Default Programs Schedules

      iT500: Programe implicite predefinite (4.2.1) . Descriere: iT500 vine cu unele programe predefinite, 6 intervale de program, pe care le puteți utiliza. Acestea sunt în formatul 5 - 2 însemnând un set de programe pentru zilele lucrătoare ( ...
    • Setting Program Schedules on the Thermostat

      iT500 : Setarea programelor pe termostat (4.3.1) Taste / Butoane necesare : Rotită/Configurări Bifă/Confirmare Săgeți Descriere :Programul termostatului iT500 poate fi setat de la distanță pe dispozitiv în cazul în care utilizatorul nu are acces la ...
    • iT500 - Program Schedules on the App

      iT500 : Setarea Programelor pe Aplicație (4. 3 . 2 ) Descriere : Program termostatului iT500 pot fi programate și controlate de pe Aplicație. Tipuri de Programe : Sistemul iT500 are trei metode diferite în care puteți programa programe. Toate : Prima ...
    • iT500 - Downloading Mobile App for iOS

      iT500 : Descărcare aplicație mobilă pentru iOS (1.8.2) . Procedura de descărcare și instalare : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1. Localizați și deschideți 'App Store' pe telefonul dvs. mobil iOS. 2. Apăsați pe pictograma 'Căutare' din partea ...
    • iT500 - Heating Operating Modes App

      iT500 : Moduri de Funcționare a Încălzirii (Aplicație) (3.1.2) . Descriere : Funcția de Încălzire are trei Moduri de Funcționare: Program, Manual și Oprit. Moduri de Funcționare : 2. 3. Program : In Mod Program În Modul Program, încălzirea dvs. se va ...